preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Vijesti

Pomoći drugome - najljepši božićni dar samome sebi

Nalazimo se u dijelu godine u kojemu svi puno govore o božićnome duhu: zajedništvu, ljubavi i miru. Za mnoge koji izgovaraju ove četiri riječi njihovo se značenje ogleda u bogato postavljenim stolovima, blještavilu koje nas glasno napada sa svih strana i… neizbježnim poklonima.

Oni koji vole malo dublje zagrepsti u značenja, shvaćaju da je simbolika jedno, a za ono pravo, autentično božićno ipak treba zaroniti puno dublje – u vlastito srce.


A tamo se nalaze upute: zbližimo se s obitelji, ali i nepoznatima; volimo svoje, one koji su nam vrijedni i dobri, ali i one koje ne poznajemo; a mir – da bismo se pomirili s drugima, moramo ga pronaći u samima sebi.

Učenici, roditelji i djelatnici naše škole još su se jednom udružili u želji da, poštujući autentične božićne vrijednosti, pomognu potrebitima – ovoga puta obitelji kojoj je prijetila deložacija u ovo blagdansko vrijeme. U organizaciji pomoći najaktivniji su bili školska pedagoginja i ravnatelj, a priključili su im se i vjeroučitelji. Sprečavanju deložacije namijenjen je sav novac prikupljen od prodaje Caritasovih narukvica, a toj je svoti pridodan i novac iz fonda Pomozi prijatelju. Škola je time skupila nešto više od 7000 kn. Ravnatelj je za pomoć zamolio i župni ured, a u prikupljanju potrebnih novčanih sredstava sudjelovala je i Općina. Na taj je način u banku uplaćena potraživana svota koja je bila malo viša od 10000 kn, a obitelj će blagdane provesti u svojemu domu.

I zato slobodno možemo reći da je u ovih posljednjih desetak dana božićni duh ušetao među nas, ne samo zbog žaruljica i očekivanja darova, već i zbog toga što smo pomažući drugima, zapravo samima sebi poklonili najljepši dar pa u zajedništvu, ljubavi i s mirom možemo ući u novu godinu.

 

Sretan vam Božić!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MARTINA HORVAT KOLAR   datum: 22. 12. 2019.

Korisni linkovi

Virtualna šetnja


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


eTwinning

   

          

 

eTwinning projekti naše škole:

Trick or treat! 

Slova su nova fora!

"Grad- to ste VI! - priča o Vukovaru


Foto galerija

Projekt "Kretanjem do zdravlja" traje i za vrijeme online nastave!

Kliknite i pogledajte galeriju slika.


Croatian Makers Liga

Školska godina 2020./2021.

 

 

preskoči na navigaciju