preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Another way to Teach and to Learn / DRUGI NAČIN POUČAVANJA I UČENJA

Na tečaju "ICT and free Web Tools in Enducation: Another way to Teach and Learn“ učiteljica matematike Karmen Habijan Buza, prof. u sklopu Erasmus + projekta „Novi val znanja u našoj školi“ je usvojila IKT vještine u nastavi da u radu s učenicima koristi inovativne i moderne metode uz upotrebu različitih web alata te nastavne sadržaje učini zanimljivijima i privlačnijima učenicima a gradivo matematike korelira s drugim predmetima putem međupredmetnih projekata.


IKT i besplatni web alati u obrazovanju kao drugi način  poučavanja i učenja tečaj od 21. do 25. svibnja 2018. godine u Portugalu u Almadi nasuprot Lisabona je dao svjež i novi pogled na prijenos znanja te su sudionici razvili i oblikovali kompetencije podučavanja koje podrazumijevaju vještine i metode podučavanja koristeći u nastavi digitalnu tehnologiju i digitalni sadržaj.

Polaznici su na tečaju usvojili znanje, kompetencije i vještine koje mogu odmah primijeniti u svojoj nastavi podizanjem digitalnih kompetencija učitelja u upotrebi informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) u poučavanju kroz primjenu različitih web alata.

 

Mjesto: Escola Secundária Emídio Navarro, Almada

Voditelj: Rui Baltazar

Almada  je grad i općina u Portugalu, smještena na južnoj strani rijeke Tagus, na suprotnoj strani rijeke od Lisabona. Dva grada povezana su s mostom 25 de Abril. Almada se smatra prometnim središtem i brzorastućim predgrađem te njegova obala ima nekoliko pješčane plaže i panoramske vidike.

Ciljevi implementacije sadžaja u nastavi su primijeniti Google alate i primijeniti besplatne alate WEB 2.0 te korištiti platforme Moodle u učionici, poticati razvoj pedagoških praksi koji uključuju IKT, podcasting, vodcasting i drugi multimedijski mediji u učionici, izraditi multimedijske pedagoške sadržaje, poticati implementaciju multimedijalnih tehnika i IKT vještina, razviti mjerilo dobre prakse, poticati razmjenu stajališta i sudjelovanja u udrugama slobodnog softvera, dopustiti sudionicima da dijele svoje iskustvo i razviju projekt (i druge projekte) mrežnim povezivanjem, podijeliti multimedijske produkcije, pridonijeti idejama i razvoju projekata između europskih organizacija za obrazovanje i osposobljavanje.

Metodologija implementirana u rad je aktivni mentorski, timski i individualni rad, dijeljenje i razvoj multimedijalnih kompetencija, terenski rad (promatranje, snimanje video i fotografija, mapiranje, intervjui) te stvaranje filmova/multimedije: informacije, koncepcija, sučeljavanje, suradnja, selekcija (slika, zvuk i tekst), sastavljanje i izdavanje, kritička analiza i refleksija koja se odnose na teorijske i praktične dimenzije sa stvorenim multimedijalnim objektima, evaluacija (s obrascima koje popunjavaju učenici i učitelji), diseminacija i strategije praćenja.

Kulturni događaji uključeni u radu na tečaju su bili posjet povijesnom dijelu Lisabona i dijelu Almade (snimanje ili fotografiranje), posjet Cristo-Rei i Cacilhas luci te Rua Augusta Archu (snimanje ili snimanje fotografija) i posebna večera FADO (FADO je portugalska glazba, Fado je 27. studenoga 2011. upisan u UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine).

Sudionici tečaja iz Švedske, Finske, Italije, Cipra, Rumunjske i Hrvatske za svoje kvalifikacije, znanja i vještine dobili su potvrdu Uvjerenje o pohađanju nastave i dokument svoje osposobljenosti Dokument Europass mobilnost.

https://youtu.be/In-V61LPoS4Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Karmen HABIJAN BUZA   datum: 13. 6. 2018.

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi

 

          


Croatian Makers Liga

preskoči na navigaciju