Marodi tjestenina i gospodarstvo zavičaja
Učenici trećih razreda iz Prirode i društva uče o svom zavičaju, Međimurju, koje su bolje upoznali na terenskoj nastavi Po Međimurju.
Učenici 3.a i 3. b razreda trenutno uče o gospodarstvu svog zavičaja pa su se prisjetili da su zajedno sa svojim učiteljicama posjetili Marodi – pogon za proizvodnju tjestenine u Poslovnoj zoni Nedelišća.
Učenici su u pogonu vidjeli i naučili puno toga o tjestenini Marodi – kako se od durum krupice i jaja dobije tjestenina, tko sve i na koji način sudjeluje u proizvodnji tjestenine te kako se i gdje skladište proizvodi kao što su: krpice – male i velike, rezanci – uski, široki i valoviti, zvjezdice, školjkice, ribana kašica, pužići, šurlice, fuži, filini, svrdla, makaroni.....
Osim što su se učenici na satovima Prirode i društva prisjetili onoga što su vidjeli i naučili za vrijeme posjeta pogonu Marodi, ispričali su na koji način su se kod kuće „posladili“ poklonima koje su dobili – rezancima!
Dobar tek uz tjesteninu Marodi!
Luka Kirić, 5.c
Marodi tjestenina i gospodarstvo zavičaja
Učenici trećih razreda iz Prirode i društva uče o svom zavičaju, Međimurju, koje su bolje upoznali na terenskoj nastavi Po Međimurju.
Učenici 3.a i 3. b razreda trenutno uče o gospodarstvu svog zavičaja pa su se prisjetili da su zajedno sa svojim učiteljicama posjetili Marodi – pogon za proizvodnju tjestenine u Poslovnoj zoni Nedelišća.
Učenici su u pogonu vidjeli i naučili puno toga o tjestenini Marodi – kako se od durum krupice i jaja dobije tjestenina, tko sve i na koji način sudjeluje u proizvodnji tjestenine te kako se i gdje skladište proizvodi kao što su: krpice – male i velike, rezanci – uski, široki i valoviti, zvjezdice, školjkice, ribana kašica, pužići, šurlice, fuži, filini, svrdla, makaroni.....
Osim što su se učenici na satovima Prirode i društva prisjetili onoga što su vidjeli i naučili za vrijeme posjeta pogonu Marodi, ispričali su na koji način su se kod kuće „posladili“ poklonima koje su dobili – rezancima!
Dobar tek uz tjesteninu Marodi!
Luka Kirić, 5.c
Marodi tjestenina i gospodarstvo zavičaja
Učenici trećih razreda iz Prirode i društva uče o svom zavičaju, Međimurju, koje su bolje upoznali na terenskoj nastavi Po Međimurju.
Učenici 3.a i 3. b razreda trenutno uče o gospodarstvu svog zavičaja pa su se prisjetili da su zajedno sa svojim učiteljicama posjetili Marodi – pogon za proizvodnju tjestenine u Poslovnoj zoni Nedelišća.
Učenici su u pogonu vidjeli i naučili puno toga o tjestenini Marodi – kako se od durum krupice i jaja dobije tjestenina, tko sve i na koji način sudjeluje u proizvodnji tjestenine te kako se i gdje skladište proizvodi kao što su: krpice – male i velike, rezanci – uski, široki i valoviti, zvjezdice, školjkice, ribana kašica, pužići, šurlice, fuži, filini, svrdla, makaroni.....
Osim što su se učenici na satovima Prirode i društva prisjetili onoga što su vidjeli i naučili za vrijeme posjeta pogonu Marodi, ispričali su na koji način su se kod kuće „posladili“ poklonima koje su dobili – rezancima!
Dobar tek uz tjesteninu Marodi!
Luka Kirić, 5.c
Obrazovni portali |
« Srpanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |