preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Individualized Learning in Swedish Schools

    

U većini europskih zemalja obrazovanje prolazi kroz brojne promjene. Suvremeni obrazovni trendovi sve više naglašavaju važnost individualiziranog učenja, uključivost i rad s učenicima s različitim potrebama i sposobnostima.

Obrazovne politike, kultura, tradicija i drugi čimbenici dovode do različitih načina razvoja škola i procesa poučavanja u pojedinim europskim zemljama. Upoznavanje i susretanje s tim različitostima prilika je za nova učenja i otvaranja novih spoznaja u osobnom i profesionalnom razvoju. Inkluzivno obrazovanje postaje sastavni dio obrazovnih politika i praksi svih europskih obrazovnih sustava, a temelji se na uvažavanju različitosti, pružanju podrške, poučavanju u skladu s individualnim potrebama učenika te toleranciji.

Seminar „Individualized Learning in Swedish Schools“ odvijat će se od 11.-17. 2. 2018., u Švedskoj, u  gradovima Helsingborg i Malmo. Švedski obrazovni sustav karakterizira prepoznatljiva kultura i praksa individualiziranog poučavanja, temeljenog na uzajamnom poštovanju, povjerenju i dijeljenju odgovornosti. Temelj individualiziranog poučavanja je "Individualizirani razvojni plan" koji je za svakog učenika uveden još 2006. godine.  Učenici i njihovo učenje prate se pojedinačno, u malim koracima, s osobitim naglaskom na preuzimanje odgovornosti za vlastiti proces učenja od strane svakog pojedinog učenika. Učenici imaju mogućnost utjecaja na sadržaje učenja i metode kojima će učiti. Sudionici ovog tečaja svakodnevno će posjećivati švedske škole (Od predškolskog do visokoškolskog obrazovnog sustava), sudjelovat će na nastavi te   u zajedničkim raspravama s  učiteljima, ravnateljima i učenicima. Na taj način dobit će dublji uvid u praktičnost gotovo svih razina obrazovanja. Osim toga, razmjena znanja i iskustava među sudionicima iz različitih europskih zemalja potaknut će ih raspravu, učenje i implementaciju novostečenih teorijskih i praktičnih znanja u vlastitom radu.

Teme:

Borba protiv neuspjeha u obrazovanju

Smanjenje ranog napuštanja školovanja

Inkluzivno obrazovanje i obrazovanje učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama

Pedagogija i didaktika

 

Ključne kompetencije:

Učiti kako učiti

Socijalne i građanske kompetencije

Korisni linkovi

Virtualna šetnja


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


eTwinning

   

          

 

eTwinning projekti naše škole:

Trick or treat! 

Slova su nova fora!

"Grad- to ste VI! - priča o Vukovaru


Foto galerija

Projekt "Kretanjem do zdravlja" traje i za vrijeme online nastave!

Kliknite i pogledajte galeriju slika.


Croatian Makers Liga

Školska godina 2020./2021.

 

 

preskoči na navigaciju