preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
NJEMAČKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK, ŠK.GOD 2020./21.

Učiteljica: Silvija Jagec

E - mail: silvija.novak7@skole.hr

Primanje roditelja (uz prethodnu najavu na e-mail): svaki ponedjeljak od 17:30-18:15 

 

 

TIJEKOM NASTAVE NA DALJINU, ŠK.GOD 2019./2020.

Dragi boravkaši,

prošlo je već punih mjesec dana otkako se nismo vidjeli.  Nedostaje mi naša svakodnevica, druženje, igre, smijeh… Nadam se da ćemo se uskoro vidjeti, a do tada ću ovdje objavljivati materijale koje sam pripremila za vas kako bi u svojim kućama imali djelić atmosfere kakvu inače imamo u produženom boravku.

Zadaci nisu obavezni, već služe kao nadopuna nastavnim aktivnostima te kao ideje za kvalitetno  i kreativno provođenje slobodnog vremena.

22. travnja se obilježava Dan planeta Zemlje pa ćemo se sljedećih dana baviti različitim aktivnostima vezanim uz tu opširnu i važnu temu.

Želim vam puno uspjeha i zabave!

Vaša učiteljica Silvija Jagec

 

1. IZRADITE SAMI PLANET ZEMLJU

 

Trebat će vam:

 • jedan balon, po mogućnosti plave boje
 • 7 kontinenata od papira (koje možete naći i isprintati u dolje privitku)
 • škare i ljepilo
 • atlas svijeta
 • crni debeli marker 

Što sve trebate učiniti:

 1. Napuhnete balon i zavežete ga.
 2. Izrežete oblike kontinenata od papira.
 3. S markerom napravite crtu po sredinu balona tj. potegnite ekvator.
 4. Prvo zalijepite Antarktiku i to na stranu balona koja nije zavezana.
 5. Nađite dio Antarktike koji strši van i zalijepite Južnu Ameriku tako da s gornje strane dodiruje ekvator.
 6. Zalijepite Sjevernu Ameriku iznad Južne Amerike. 
 7. Stavite ruku na Sjevernu Ameriku i zalijepite Europu i Aziju na točno suprotnu stranu balona
 8. Afrika je ispod Europe, gotovo dotiče Europu.
 9. Zalijepite Australiju tako da dotiče Aziju. 
 10.  Stavite x na kartu da bi obilježili gdje živite.

 

 

2. BOJANKE - DAN PLANETA ZEMLJE

     Možete ih odabrati i isprintati na linku:

https://www.primarygames.com/holidays/earth_day/coloringpages.php

 

 

3. EKO PRIČA ZA MALE I VELIKE

     Na linku pogledajte korisnu i poučnu eko priču o zaštiti i očuvanju naše divne prirode. 

https://www.youtube.com/watch?v=aOvVnERS0XY

 

4. PRIČA ´DRVO IMA SRCE˝ (SHEL SILVERSTEIN)

     Pročitajte priču koja osvaja srca djece i odraslih i nacrtajte na papir što vam se najviše svidjelo u priči.

Bilo jednom jedno stablo i voljelo malog dječaka. Svakog bi dana dječak dolazio i skupljao lišće, spleo ga u krunu i igrao se kralja šume. Penjao se uz deblo, ljuljao na granama i jeo jabuke. Igrali bi se skrivača. A kad bi se umorio zaspao bi u njegovu hladu. Volio je dječak stablo, jako ga je volio. I stablo je bilo sretno. Prolazile su godine. Dječak je odrastao. Stablo je često bilo samo. Jednog dana dođe dječak stablu, a ono mu reče:
- Dođi dječače, dođi i popni se uz moje deblo i poljuljaj se na mojim granama, najedi se jabuka, igraj se u mom hladu i budi sretan.
- Prevelik sam da se penjem i igram - odgovori mu dječak. Želim svašta kupovati i zabavljati se. Želim imati mnogo novca. Možeš li mi ga ti dati?
- Žao mi je - odvrati stablo - ja novaca nemam. Imam samo lišća i jabuka. Uzmi moje jabuke dječače i prodaj ih u gradu. Tako ćeš zaraditi novac i biti sretan.
Dječak se popne na stablo, nabere jabuka i odnese ih. Stablo je bilo sretno. Ali dječak dugo nije dolazio… i stablo je bilo tužno. A onda se jednog dana dječak vrati. Stablo zadrhti od radosti i progovori:
- Dođi dječače, popni se uz moje deblo, poljuljaj se na mojim granama i budi sretan.
- Previše sam zaposlen da se verem po stablima - reče dječak. Želim kuću, da me čuva od hladnoće. Želim se oženiti i imati djecu, i zato mi treba kuća. Možeš li mi je ti dati?
- Nemam ja kuće - odgovori mu stablo. Moja je kuća šuma, ali možeš odrezati moje grane i sagraditi kuću. Tada ćeš biti sretan.
I dječak odreže stablu grane te ih odnese da bi sagradio sebi kuću. I stablo je bilo sretno. Ali dječak dugo, dugo nije dolazio. A kad se vratio stablo je od silne radosti jedva progovorilo.
- Dođi dječače - prošaptalo je. Dođi i poigraj se.
- Previše sam star i tužan za igru - odgovori dječak. Želim lađu koja će me odnijeti daleko odavde. Možeš li mi je dati?
- Odsijeci moje deblo i sagradi lađu - reče mu stablo. Moći ćeš otploviti daleko… i bit ćeš sretan.
I dječak posiječe deblo. Sagradi lađu i otplovi. I stablo je bilo sretno, ali ne istinski sretno. Nakon mnogo vremena dječak se ponovo vrati.
- Oprosti mi dječače - progovori stablo - više ti nemam što darovati. Jabuka više nemam.
- Zubi su mi postali preslabi za jabuke - odgovori dječak.
- Grana više nemam - nastavi drvo - ne možeš se više na njima ljuljati.
- Prestar sam da se ljuljam na granama - reče dječak.
- Debla više nemam - opet će stablo. Ne možeš se penjati.
- Preumoran sam za penjanje - odgovori dječak.
- Žao mi je - uzdahne stablo. Volio bih da ti mogu nešto dati… ali ničega nemam. Sad sam samo stari panj. Žao mi je…
- Više mi ne treba mnogo, samo mirno mjesto da sjednem i odmorim se. Vrlo sam umoran.
- Pa - progovori stablo protežući se uvis što je više moglo – Znaš, za sjedenje i odmor i stari će panj biti dobar. Dođi, dječače, sjedni. Sjedni i odmori se.
Dječak tako učini. I stablo je bilo sretno.

 

5. ONLINE PREDSTAVE KAZALIŠNE DRUŽINE PINKLEC

     Svaki PON, SRI i PET objavljena je po jedna predstava. Danas je na redu ˝Puž-muž˝.

https://kdpinklec.com/pinkleconline-coronaoffline-danasnja-besplatna-online-predstava-je-puz-muz/?fbclid=IwAR2cAMuytSce5UGAsez7XfZtm-sfuiLO2qZ_eJZRIE2FdxqaKLLtYv7e3wI
 

 

6. IGRA ´POČNI ČISTITI ZEMLJU´

     U veljači sam pripremila ove časopise koje sam planirala donijeti u produženi boravak povodom Dana planeta Zemlje. Budući da se sada pratimo na daljinu, skenirala sam vam i prevela igru iz časopisa kako bi se mogli poigrati i pritom naučiti nešto u svojim domovima, sa svojom braćom, sestrama ili roditeljima. Predložak za printanje i prijevod u Word dokumentu se nalaze dolje. Uživajte!

 

 

7. DOKUMENTARNI FILM ˝UŠĆE MURE – HRVATSKA AMAZONA˝

     Sutra, 18. travnja je Međimurski dan rijeke Mure. Upoznajmo ušće Mure koje predstavlja jedinstveno i izuzetno prirodno bogatstvo. To je jedno od posljednjih područja divljine u Europi. Veći dio ušća je zaštićen kao Posebni zoološki rezervat Veliki Pažut. Područje ušća Mure u Dravu nalazi se na sjeveroistočnoj strani Legrada. Zanimljivo da je Legrad prije 1710. godine bio u Međimurju, no Drava je promijenila tok i „premjestila“ ga u Podravinu. Posebni zoološki rezervat Veliki Pažut nalazi se fizički u Međimurju (lijeva obala Drave), no pripada Koprivničko-križevačkoj županiji.

https://www.youtube.com/watch?v=NGyd7_7HUVk

 

8. JESTE LI ZNALI?

+   Kad bi nestali svi vodozemci (žabe, krastače, vodenjaci i daždevnjaci), ne bi nestao samo kreket žaba već bi nas okružili komarci i muhe u puno većem broju nego dosad.

+  4 godine od izumiranja pčela čovjek bi bio na rubu izumiranja ili suočen s najvećom epidemijom gladi koju je svijet ikada vidio.

+  Šume su posebno važne i potrebne mnogim životinjama, pa tako i raznim vrstama kukaca i ptica. Jeste li znali da kada dođe do sječe šume, dolazi i do uništavanja cijele jedne životne zajednice koja je obitavala na tom području? Šume su potrebne i ljudima zato što predstavljaju izvor čistog zraka, vode i hrane. Šume su „pluća“ naše planete, a osim što pročišćavaju zrak, sprječavaju erozije tla, te održavaju klimatske uvjete stabilnima, pružaju nam mjesto za odmor i očuvanje zdravlja.

+ Plastičnoj vrećici treba gotovo 1000 godina da se razgradi. Pamuku treba 3 mjeseca, kožnim cipelama od 25 do 50 godina, a baterijama čak 100 godina.

Kada bi samo svaki peti građanin Hrvatske prestao koristiti plastične vrećice, sljedeća bi generacija u prirodi zatekla 199,588.400.000 vrećica manje.

U svijetu se godišnje koristi oko 500 milijardi plastičnih vrećica, odnosno milijun vrećica po minuti. Pri spaljivanju 4 plastične vrećice potroši se onoliko kisika koliko je potrebno čovjeku za jedan dan. Više od milijun ptica i 100.000 morskih sisavaca ugine svake godine nakon što pojedu ili se zaglave u plastične vrećice.

ZATO ČUVAJMO NAŠU PRIRODU!

 

9. KREATIVNI ZADATAK - KREACIJE OD PRIRODNIH MATERIJALA

     Sakupi kamenčiće, lišće, bobice, cvjetiće, grančiće i slične materijale u svom dvorištu. Izradi svoje malo umjetničko djelo (ili više njih) na zemlji ili na travi. Sam/a odluči što ćeš napraviti. Ovo su samo neke od ideja. Budi maštovit/a i poigraj se! Molim vas da mi fotografije radova pošaljete do srijede, 22.4.

 

10. ŽELJKINE PRIČE ZA MALI ODMOR

     Željka Horvat-Vukelja autorica je HRABRICE i SLIKOPRIČA, slikovnica koje su u lektiri za učenike prvog razreda. Mnogi su je učenici, a i učitelji upoznali na književnim susretima koje već tridesetak godina održava u školama i knjižnicama. Od sada Željku Horvat-Vukelja možete čuti i vidjeti u njezinom domu, na mjestu gdje nastaju njezine priče koje na osobit i jedinstven način priča svima nama. Priče objavljuje iza 13 sati ponedjeljkom, srijedom i petkom.

https://www.skolskiportal.hr/nastava-na-daljinu/zeljkine-price-za-mali-odmor/

 

11. KRATKI ANIMIRANI FILM ZA DJECU - MISLI NA SUTRA

Pogledajte desetominutni animirani film za djecu o razumnom korištenju energije.

https://www.youtube.com/watch?v=iH48TAna38k

 

12. ZADATAK - UMNE MAPE

     Napravite dvije umne mape. Potrebna su vam 2 papira  Na sredini prve umne mape nacrtajte krug tj. Zemlju koja ima tužno lice i ispišite kako se sve zagađuje naš planet, a na sredinu druge stranice "sretnu" Zemlju i oko nje ispišite kako sve možemo pomoći u zaštiti svog okoliša i svoje planete.  Radove mi, molim vas pošaljite do petka, 24.travnja.

 

13. IGRICA - RAZVRSTAVANJE OTPADA

     Na ovom linku dostupna je online igrica pomoću koje možete učiti razvrstavati otpad i pritom učiti engleski jezik.

https://www.starfall.com/h/holiday/earthday/?sn=main

 

14. CRTANI FILM - RECIKLAŽA

     Pogledajte crtani film i još dva kratka video uratka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

https://www.youtube.com/watch?v=FJ7gYicBoNA

https://www.youtube.com/watch?v=PXVGfVCcKO8&authuser=1

https://www.youtube.com/watch?v=xowFYVddKtc&authuser=1

 

15. DAN PLANETA ZEMLJE


     Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu. Različitim događanjima i akcijama nastoji se skrenuti pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša. Taj dan službeno se obilježava od 1992. godine. Godine 2009. Opća skupština UN-a je 22.travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje, koji je prvi put obilježen 22. travnja 1970. na sveučilištima SAD-a. Danas se obilježava u 190 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj se obilježava od 1990. godine, uz značajan angažman udruga za zaštitu okoliša i prirode.

 

16.  SVIJET JE NAŠ

     I NAJMANJI MEĐU NAMA MOGU NEŠTO PROMIJENITI.

https://www.youtube.com/watch?v=NpweF2c-m-g

 

17. SVJETSKI DAN KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA - 23.TRAVANJ

     Zašto je važno čitati?

 • Čitanjem povećavamo fond riječi te sposobnost usmenog i pismenog izražavanja vlastitih misli i ideja.
 • Knjiga je medij koji nam ne servira gotovu sliku - za vrijeme čitanja mozak radi, a to što radi, znači da uvježbava svoje sposobnosti.
 • Tijekom čitanja, neizrečeno sadrži više informacija od izrečenog (čitanje između redova), pisci često prava značenja i prave poruke oblikuju u usporedbe, metafore i ostala stilska izražajna sredstva.
 • Čitanje nam uvjetuje punu koncentraciju ( želimo li shvatiti redoslijed radnje, odnos među likovima te otkriti poruke između redova).
 • Omogućava nam putovanje kroz vrijeme i jedan je od načina kako možemo doživjeti različita mjesta i uživjeti se u život prošlih vremena ili naroda.
 • Čitajući proširujemo svoje znanje i punimo svoj mozak informacijama.
 • Pojedini likovi iz knjige mogu nam postati uzor u svakidašnjem životu.
 • Potiče razvoj duhovitosti kod mladog čitatelja.
 • Razvija znatiželju (čitajući zanimljivu knjige, ne možemo je ispustiti iz ruku jer nas zanima što će se sljedeće dogoditi).
 • Pomaže nam u razvoju empatije i razumijevanju drugih osoba.
 • Često čitatelju pruža nekakvo nadahnuće u stvarnom životu.
 • Čitanjem razvijamo kritičko mišljenje i sposobnost zapažanja.

 

 

18. MALI TEATAR - SLIKOVNICA ˝MALAC KOMALAC˝
 
     Glumac Igor Baksa iz KD Pinklec na šaljiv način čita slikovnicu Zorana Pongrašića ˝Malac Komalac˝. Poslušajte!
 
 
 
19. DAN ŽABA
 

 

     Kao što sam već pisala, kad bi nestali svi vodozemci (žabe, krastače, vodenjaci i daždevnjaci), ne bi nestao samo kreket žaba već bi nas okružili komarci i muhe u puno većem broju nego dosad. Svako živo biće je važno i doprinosi ravnoteži u prirodi na svoj način.

     Dan žaba obilježava se svake godine zadnju subotu u travnju. Sve je započelo 2008. godine kako bi se upozorilo ljude na izumiranje i ugroženost žaba na svijetu te kako bi pomogli u njihovom očuvanju. Danas na svijetu živi oko 5450 vrsta žaba. Mnogo ih je ugroženo, a u zadnjem desetljeću 165 vrsta žaba je izumrlo.

     S prvim toplim kišama započinje sezona razmnožavanja i migracije žaba i drugih vodozemaca prema mrijestilištima u vodenim staništima pri čemu one vrlo često stradavaju u prometu. Međimurska priroda je javna ustanova koja upravlja projektom Zaštita vodozemaca od stradavanja na prometnicama na dvije takve crne točke. U sklopu projekta postavlja se zaštitna ograda koja u vrijeme migracije onemogućava žabama i drugim vodozemcima prijelaz preko ceste te se na taj način one štite od stradavanja na prometnicama.

     Na području Općine Nedelišće, crna točka nalazi se na županijskoj cesti Črečan – Macinec koja presijeca koridor migracije vodozemaca iz šume u kanal. Projekt se provodi u suradnji s Ekološkom udrugom Platana Nedelišće od 2013. godine, a zaštitna ograda postavlja se u dužini od 500-tinjak metara.

Projekt se provodi i na području Općine Selnica.

Kako i zašto je važno prenositi žabe, saznaj na ovom linku. Svatko se može prijaviti za sudjelovanje. 

http://www.medjimurska-priroda.info/2020/03/zasto-prenosimo-zabe/

Ako želiš saznati više o žabama kojih ima u Međimurju, u privitku dolje potraži brošuru ŽABA KUŠČAR KAČA (vodozemci i gmazovi u Međimurju). 

 

20. ZADATAK - ŽABA KOJA SKAČE (ORIGAMI)

     Izradite žabu koja može skakati. Potreban vam je zeleni kolaž papir i slijedite upute u videu. Molim vas da mi fotografije radova pošaljete najkasnije do 30. travnja.

https://www.youtube.com/watch?v=1kZjq8f8Mpo

 

 

21. MEĐUNARODNI DAN PLESA - 29.TRAVANJ

     Svjetski dan plesa slavi se od 1982. godine, dok se u Hrvatskoj svečano obilježava od 1999. godine. To je dan kada slavimo ples i pokret kao umjetnost, ali i kao dio svakodnevice. Ples postoji od pamtivijeka. Služi nam za zabavu i opuštanje i ima mnoge dobrobiti za naše zdravlje. 

Na sljedećemo linku pogledajte video snimke nekih najpoznatijih tradicionalnih plesova u svijetu.

https://www.youtube.com/watch?v=I55guLtDnTg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3RAeVN82o2V-pNIPeEaIDvYJ1QV0MSX6C7caKfxDmZgL0LI-8ZBDH2Qio

 
 
22.  ZADATAK 1- ZABAVNI PLES UZ OPONAŠANJE POKRETA
 
 
 
 
23. ZADATAK 2 - BALERINA OD PAPIRA
 
     Potreban je samo papir i eventualno vrpca pomoću koje možete objesiti balerinu. Upute su na ovom linku, a radove mi, molim vas pošaljite do 4.svibnja.
 
 
 
 
24. MEĐUNARODNI DAN JAZZA - 30.TRAVANJ
 
     Postoji mnogo glazbenih žanrova: pop, glazba s afroameričkim i latinsko američkim utjecajem, elektronička glazba, rock i metal, duhovna glazba, narodna glazba itd. Jedan žanr zove se JAZZ. Danas pišem o njemu jer se danas obilježava MEĐUNARODNI DAN JAZZA. Nastao je u afroameričkim zajednicama New Orleansa, Sjedinjenim Državama, krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Jazz najčešće svira mala grupa od 2 do 8 izvođača ili velika skupina – big band od 10 do 15 izvođača. Najčešće se koriste sljedeći instrumenti: klavir, kontrabas, udaraljke, gitara, saksofon, truba i trombon. Kako zvuči, poslušajte na linku:
 
 
 
 
25. USUSRET MAJČINOM DANU - 10. SVIBANJ
 
 
     Bliži nam se dan koji je posvećen svim majkama. Majka je majka, jedina i prava. Majka je prijatelj najveći, ona nam može uvijek u susret izaći. Ruke su joj nježne i mile, mekše su i sjajnije od svile, oči topline pune, a riječi prave i iskrene. Ona nas na pravi put vodi, savjetuje, a kroz to nam pokazuje koliko nas voli. Majke su majke, one nisu bajke, one su leptiri i mirisno cvijeće koje nikada uvenuti neće. Poštujte majku, nježnu i slatku.
 
 
 
 
26. SMIB I MODRA LASTA U BESPLATNOJ ONLINE VERZIJI ZA SVE UČENIKE
 
 
     Na linku pronađite online izdanja Smiba i Modre laste. U najnovijem, svibanjskom izdanju Smiba pronađite prigodne sadržaje vezane uz Majčin dan i uživajte.smiley
 
 
 
 
27. PROLJEĆE, MAMA I JA (AUDIO PRIČA)
 
 
     Dragi boravkaši, poslušajte priču koju sam vam pročitala, a zatim napišite u nekoliko rečenica jeste li vi ovog proljeća nečime obradovali svoju majku. Radove možete fotografirati i poslati mi do 8.svibnja. Priča se nalazi malo niže na stranici, pod ˝priloženi dokumenti˝.
 
 
 
28. ZADATAK - IZRADA POKLONA ZA MAJČIN DAN
 

     Današnji zadatak je napraviti poklon za Majčin dan. Što god napravite sa srcem i misleći na mamu, nju će razveseliti. No, potrudite se razmisliti, što bi mamu jako razveselilo . Svaka mama voli svoju obitelj, dom, cvijeće, ima neke drage boje ... Iskoristi materijal koji imaš kod kuće, posadi neki cvjetić, izradi privjesak za ključeve, urami svoj crtež koji voli, ukrasi neku staklenku lijepom mašnom i napuni ju bombonima ili čokoladicama koje voli... Napiši joj pohvalnicu/diplomu za njen trud... Ideja je doista puno...Zaroni u njih... Možda i ostali ukućani mogu pomoći. Na sljedećem linku možeš pronaći neke radove koji ti mogu pomoći u pronalaženju ideje.

http://linoit.com/users/lcvetko/canvases/Maj%C4%8Din%20dan%20-%20pokloni

 

 

29. ˝MAJKA˝ NA RAZLIČITIM JEZICIMA DILJEM SVIJETA

 

 

 

 
30. OSMOSMJERKA - MAJČIN DAN
 
     Nalazi se u privitku niže na stranici.
 
 
 
31. MEĐUNARODNI DAN OBITELJI - 15. SVIBANJ
 
 
     Iza nas je Majčin dan. Nadam se da ste razveselili svoje majke.smiley Ovaj tjedan, točnije u petak, diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan obitelji. Prvi put je u svijetu obilježen 15.5.1994. godine. Razmislimo koliko nam je naša obitelj važna... U obitelji odrastamo. Naša obitelj je naš dom, naše bogatstvo, ljubav, sreća. Pažljivo poslušajte pjesmicu Čuvam mamu, čivam tatu i razmislite o tome možete li i vi vaše članove obitelji još više čuvati nego do sada.  
 
Audio snimka, matrica i tekst:
 
Video:
 
 
 
32. ZADATAK - DLANOVI
 
 
     Potrebne su vam tempere ili vodene boje, kist/ovi, papir i eventualno okvir za slike. Odaberite boje po želji, naslikajte deblo i ostavite da se osuši. Zatim namažite dlanove članova obitelji bojama po želji i otisnite ih u smjerovima kao na gornjoj fotografiji. Molim vas da radove pošaljete do 15.5.
 
 
33. INTERAKTIVNE AKTIVNOSTI I RADNI LISTOVI - OBITELJ
 
     Na linku možete pronaći zabavne i korisne zadatke poput kvizova, križaljki, vješala, spajalica, pronalaženja podudarnosti i slično, a sve je vezano uz temu OBITELJ. Uživajte!smiley
 
 
 
34. PJESMICA ˝MOJA OBITELJ˝
 
     Pozivam vas da naučite recitirati pjesmicu, a ako vas to veseli, naučite ju napamet. Možete ju i uglazbiti, snimiti se i poslati mi snimku do 18.5.
 
 
35. MEĐUNARODNI DAN MUZEJA - 18.SVIBANJ
 
 
Što su muzeji? Što znaš o kulturnim ustanovama? Riješi kviz na linku i prouči ostale sadržaje:
 
 
 
Ovdje pogledaj vrlo zabavne i poučne interaktivne sadržaje za djecu koje nudi Hrvatski prirodoslovni muzej:
 
 
 
Muzej grada Zagreba izdao je vodič za djecu:
 
 
 
Mnoštvo hrvatskih muzeja i izložbi nudi atraktivne virtualne šetnje:
 
 
 
 
36. DAN ZDRAVIH GRADOVA - 20.SVIBANJ
 
 
     Dan zdravih gradova obilježava se sutra, 20. svibnja i osmišljen je kako bi se stanovnici u gradovima potaknuli na zdravi način života u svakom pogledu. Iako naša škola nije u gradu i mi se svojim načinom života možemo pridružiti tom projektu.smiley Na ovaj kišni dan izabrala sam za vas igru uz koju možete raditi tjelovježbu u svojim kućama. Imate virtualnu kockicu, a možete uzeti i pravu.
 
 
 
 
37. HIGIJENA, ZDRAVA HRANA, VAŽNOST PRVOG JUTARNJEG OBROKA - VIDEO
 
     Brigu o vlastitom zdravlju vodimo prije svega tako da brinemo o vlastitoj higijeni. Što je to osobna higijena? Pogledajte što kaže medvjedić?
 
     Razgovor medvjeda o zdravoj hrani:
 
     Važnost prvog jutarnjeg obroka:
 
 
 
Dokumenti


Korisni linkovi

Virtualna šetnja


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


eTwinning

   

          

 

eTwinning projekti naše škole:

Trick or treat! 

Slova su nova fora!

"Grad- to ste VI! - priča o Vukovaru


Foto galerija

Projekt "Kretanjem do zdravlja" traje i za vrijeme online nastave!

Kliknite i pogledajte galeriju slika.


Croatian Makers Liga

Školska godina 2020./2021.

 

 

preskoči na navigaciju