preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Produženi boravak - Nedelišće 2019-20

PRVAŠIĆI BORAVKAŠI, SAMO HRABRO! smiley

Prvašići boravkaši uspješno su probili led i proveli već svojih prvih mjesec dana u produženom boravku. Polako ali sigurno uče funkcionirati kao zajednica, prepoznajući svoje međusobne sličnosti i prihvaćajući svoje različitosti kao bogatstvo razreda. Da bi ozračje bilo poticajno, osim pisanja domaće zadaće, bave se i brojnim aktivnostima i izazovima. Nema ništa ljepše nego ujesen iskoristiti dane za boravak u školskom dvorištu.

Učiteljica Sanja Tkalec

 

ČAROBNI PROSINAC heart

Na vrata produženog boravka pokucao je posljednji mjesec u godini i to jedan od najdražih mjeseci kojem se posebno vesele naši mali boravkaši. U prosincu je rad u boravku najzanimljiviji. U iščekivanju blagdana i zimskih radosti vrijedni boravkaši pokazali su puno dobre volje i veliko srce. Izrađivali su čizmice za Sv. Nikolu,  ukrašavali pano svojim zimskim radovima, igrali interaktivne igre vezane uz nadolezeće blagdane, uživali u zimskim pjesmicama. Također smo se pismima javili našem prijatelju Djedu Božićnjaku s kreativnim željama. Odbrojavamo dane do Božića na našem adventskom kalendaru, a posebno se veselimo igrama na snijegu pa se nadamo da će nam uskoro pasti i snijeg. Našim učiteljima, djelatnicima škole, roditeljima i članovima obitelji želimo sretan i blagoslovljen Božić!

učiteljica Sanja Tkalec

Produženi boravak - Dunjkovec 2019-20

23. 9. 2019. JESEN U NAŠOJ ŠKOLI

Marljivi boravkaši PŠ Dunjkovec spremno su dočekali jesen te uredili panoe svoje škole kreativnim radovima.

 

17. 10. 2019. DANI KRUHA

Učenici produženog boravka zajedno sa svojim učiteljicama cijeli su tjedan  obilježavali Dane kruha. Pripreme su počele već u ponedjeljak kada smo našim spretnim i kreativnim ručicama napravili likovne radove koji krase naš školski hol.

 

     

Veselje se nastavljalo sve do četvrtka kada smo sami pokušali napraviti i ispeći kolače. Brašna je bilo svugdje, kao i osmijeha na našim licima. Svi smo napravili ukusne kolačiće sa čokoladom, kokosom i marmeladom koje smo kasnije i pojeli. Još jednom smo dokazali da smo zajedno jači te da ono što napravimo vlastitim rukama bude ukusnije i posebnije.   

 

   

 

 

Učiteljice Dajana Novak i Anja Šafarić

8.11. 2019. GUSJENKO

Kako bi naši prvašići što uspješnije usvojili zbrajanje i oduzimanje do 20, boravkaši drugog, trećeg i četvrtih razreda udružili su svoje snage te im pomogli u izradi pomagača „Gusjenka“  – matematičke gusjenice koja je svima izmamila osmijehe na lica. Povlačeći kuglice na gusjenici učenici mogu lako izračunati zadatak te jasno predočiti prijelaz iz jedne u drugu deseticu koje su prikazane crvenom i plavom bojom.

Učiteljice Dajana Novak i Anja Šafarić

 

11.11.2019.

U ponedjeljak, 11. studenoga učenici produženog boravka čistili su školsko dvorište od lišća koje ga je prekrilo. Opremljeni grabljama, rukavicama, metlama i vrećama za smeće vrijedno su čistili i pritom se i svi zajedno zabavili.  

Učiteljice Dajana Novak i Anja Šafarić

 

6. 12. 2019. ADVENTSKI SAJAM U PŠ DUNJKOVEC

Vrijedne ruke malih boravkaša napravile su mnoštvo kreativnih poklona i božićnih ukrasa koje su zatim prodavali na tradicionalnom Adventskom sajmu. Bilo je tu tradicionalnih engleskih poklona po imenu "Christmas crackers", maštovitih poklon bonova, čestitaka i božićnih ukrasa. Svi zajedno uživali smo u izradi te je svaki rad bio na svoj način poseban i napravljen s puno ljubavi i truda.

SIJEČANJ 2020.

KUĆICA ZA LUTKE

Kako bi svojim prijateljima prvašićima pomogli u učenju cjeline "Dom i obitelj" kreativni boravkaši iz trećeg razreda izgradili su kućicu od stiropora sa pripadajućim prostorijama. Svi zajedno veslili smo se kućici koja je ubrzo postala i dio naše svakodnevne igre.