preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Šk.god. 2020-21
Posebni odjel

Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti obilježili smo šetnjom u prirodi.

     

 

 

Planeti Sunčevog sustava

Tehnikom kaširanja izradili smo planete Sunčevog sustava. Obojali smo ih temperama.

     

 

Valentinovo u našem razredu

     

 

Maske

Uz pomoć gline i glinamola napravili smo maske. Nakon toga maske smo obojali temperama.

                       

 

Obilježen Međunarodni dan osoba sa sindromom Down

Međunarodni dan osoba sa sindromom Down  obilježava se svake godine 21. ožujka. Učenici naše škole svjesni su koliko važna i lijepa različitost može biti pa se na hodnicima i u učionicama moglo sresti puno parova nogu s različitim čarapama.

Sindrom Down je genetski poremećaj koji nastaje uslijed viška jednog kromosoma ili dijela kromosoma na 21. paru, te ima utjecaj na njihovo fizičko i intelektualno funkcioniranje. Može se pojaviti kod svih rasnih skupina, bez obzira na zdravlje roditelja, način života, ekonomsku situaciju... Osobe sa sindromom Down imaju specifičan fizički izgled, vesele su i tople osobe.

Učenici naše škole, uključujući učenike PŠ Dunjkovec i PŠ Pušćine, obukli su šarene neuparene čarape te na taj način iskazali podršku našoj učenici Leni, kao i svim osobama sa sindromom Down.

         

 

Kutak za Svemir i Sunčev sustav

U razredu smo, na ploči, napravili kutak za Svemir i Sunčev sustav pomoću crnog papira i magnentog Sunčevog sustava.

 

Dan jabuka

Povodom Dana jabuka odlučili smo se zasladiti. Jabuke smo narezali na komadiće i otopili čokoladu u koju smo kasnije umočili jabuke.

 

 

 

Učenici posebnog odjela posjetili Sajam sigurnosti i prevencije

Policijska uprava međimurska je 21. rujna organizirala 5. Sajam sigurnosti i prevencije zajedno s partnerima – Vijećem za prevenciju Međimurske županije i Vijećem za prevenciju Grada Čakovca. Sajam su posjetili učenici posebnog odjela s pomoćnicima u nastavi i razrednicom.

 

Na sajmu su bile prikazane zanimljive vježbe i oprema koju koriste policijski i vatrogasni službenici u svakodnevnim intervencijama. Pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske prikazali su pokazne vježbe. Pripadnici Stožera civilne zaštite, Zavod za hitnu medicinu, JVP Čakovec te Gradsko društvo Crvenog križa  prikazali su vježbu evakuacije i spašavanja u slučaju potresa. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu prezentirali su protueksplozijske uređaje i opremu. Centar za forenzična ispitivanja predstavio je forenzičarske metode i sredstva.

  

 

  

Najzanimljiviji dio programa bio je dolazak helikoptera MUP-a. Učenici posebnog odjela isprobali su različitu opremu koju koriste policijski i vatrogasni službenici te su sudjelovali u edukativnim radionicama.

 

  

 

 

 

 

 

 

POSJET UDRUZI ZA AUTIZAM "POGLED"

Učenici posebnog odjela posjetili su Udrugu za autizam "Pogled"u Nedelišću. Cilj posjeta bio je sudjelovanje u radionicama zajedno s članovima Udruge te stvaranje novih prijateljstava u sklopu razrednog projekta "Imati prijatelja i biti prijatelj".

    

  


 

 

PROJEKT "EKOLOGIJA" - EKO KUGLANJE

Učenici posebnog odjela sudjelovali u u školskom projektu "Ekologija". Tijekom polugodišta izrađivali su kugle za kuglanje i čunjeve od eko materijala, prezentirali na projektnom danu te kuglali zajedno s ostalim učenicima škole.

     

 

           

 

 

HERBARIJ I ŠARENI OKVIRI

     

 

 

"NAŠE PRAVO NA SPORT" 5. sportsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju

Udruga za promicanje aktivnog građanstva ECHO i Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ iz Zagreba 18. studenoga 2017. g. organizirali su sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom „Moje pravo na sport“ u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava. Natjecali su se učenici Osnovne škole Nedelišće. 

Manifestacija se sastojala od dviju aktivnosti -  sportskog nadmetanja sudionika u pet disciplina u četiri kategorije te stručno-edukativne radionice (u okviru provedbe Erasmus+ projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone),a sve s ciljem promocije i podizanja razine svijesti o važnosti sporta i tjelesne aktivnosti te integracije mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15 - 29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti.

Predstavnici naše škole Lena Novak Đura, Martin Novak, Sebastijan Lukman i Leon Štefulj u oštroj konkurenciji od sto natjecatelja iz cijele Hrvatske ne samo da su se istaknuli izvanrednom izvedbom na sportskim disciplinama - bacanju u koš, poligon prepreka, bočanju, šutu na gol i trčanju, nego su i osvojili pregršt medalja.

Laureatkinja među njima bila je Lena Novak Đura s osvojenih pet medalja u disciplinama: šut na koš - 1. mjesto, šut na gol - 3. mjesto, bočanje - 1. mjesto, poligon prepreka -  3. mjesto i trčanje - 2. mjesto.

 

Leon Štefulj bio je uspješan u disciplinama šut na koš i šut na gol osvojivši 3. mjesta u objema disciplinama.

  

Sebastijan Lukman istaknuo se u disciplini šut na koš osvojivši 3. mjesto. Martinu Novak za dlaku je promakla medalja u poligonu prepreka, ali zato medalja za sudjelovanje nije izostala.

  

Natjecatelji su nagrađeni poklon paketom sponzora natjecanja te ohrabrivani istaknutim hrvatskim sportašima iz redova Rukometnog kluba "Podravka" i Košarkaškog kluba "Cibona" te paraolimpijkama Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić.

 

 

Voditeljicama Karli Kovač, mag.rehab.educ. (razrednica natjecatelja) i Kristini Horvat, prof. tjelesne i zdravstvene kulture natjecatelja, najveća su nagrada i zadovoljstvo bili uživanje u natjecateljskoj energiji učenika i sposobnosti prilagodbe novonastalim situacijama te  snalažljivosti, komunikaciji i novim prijateljstvima učenika koji nisu krili oduševljenje sportskim susretom.

Tjelesna aktivnost kao neizostavni dio sporta ima mnoge pozitivne učinke na pojedinca (osobu s invaliditetom) i društvo u cjelini. Ona, ne samo da unaprjeđuje tjelesno i mentalno zdravlje i sprječava mnoge nezarazne bolesti, već pruža pojedincu priliku za integraciju u društvo. Time pojedinac može pokazati svoj talent i suprotstaviti se uobičajenim stereotipima s kojima je svakodnevno suočen.

Lena, Leone, Sebastijane i Martine, čestitamo još jedanput!

 

Izrada vulkana i erupcije vulkana

           

Učenici 7. razreda iz Društva su učili unutrašnje sile Zemlje te su izradili vulkan i napravili erupciju vulkana.

Dan jabuka

    

 

 

Dan jabuka obilježili smo kreativnim radom. Učenici su izrezali jabuke na polovice, umočili ih u temperu te otiskivali na papir. Jabuke su također opcrtavali temperom i bojali.

 

Učenici posebnog odjela nastupali na božićnoj priredbi

Učenici posebnog odjela, zajedno sa svojim prijateljima, te uz pomoć pomoćnika u nastavi, nastupali su na božićnoj priredbi u OŠ Nedelišće. Učenici su pjevali pjesmu „Božićno srce“, uz pratnju voditeljice posebnog odjela Karle Kovač na violni.

                                                                                                                                          Karla Kovač, mag.rehab.educ.

 

Obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se svake godine 21. ožujka.

Down sindrom je genetski poremećaj koji nastaje uslijed viška jednog kromosoma ili dijela kromosoma na 21. paru, te ima utjecaj na njihovo fizičko i intelektualno funkcioniranje. Može se pojaviti kod svih rasnih skupina, bez obzira na zdravlje roditelja, način života, ekonomsku situaciju... Osobe s Down sindromom imaju specifičan fizički izgled, vesele su i tople osobe.

        

 

        

U našoj školi, pa tako i u posebnom odjelu, obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom. Obukli smo šarene neuparene čarape, te na taj način iskazali podršku našoj učenici Leni, kao i svim osobama s Down sindromom. Također izradili smo pano.

 

Sat s Numicon brojevima

Olakšava određivanje vremena na satu učenicima koji iz matematike koriste Numicon brojeve.

                                                                

Korisni linkovi

Virtualna šetnja


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


eTwinning

   

          

 

eTwinning projekti naše škole:

Trick or treat! 

Slova su nova fora!

"Grad- to ste VI! - priča o Vukovaru


Foto galerija

Projekt "Kretanjem do zdravlja" traje i za vrijeme online nastave!

Kliknite i pogledajte galeriju slika.


Croatian Makers Liga

Školska godina 2020./2021.

 

 

preskoči na navigaciju